Italiaans leren op Elba

  • Bestemming:
  • Duur: 7 days
  • Prijs vanaf: €350

De cursus Italiaans is individueel en intensief, voor hooguit twee personen van ongeveer hetzelfde niveau. Iedereen heeft een individuele manier om te leren en daarom wordt de didactiek aangepast aan de leerling. Onze gastvrouw geeft cursus Italiaans op maat.

De cursus

De cursus Italiaans is individueel en intensief, voor hooguit twee personen van ongeveer hetzelfde niveau. Iedereen heeft een individuele manier om te leren en daarom wordt de didactiek aangepast aan de leerling. Onze gastvrouw geeft cursus Italiaans op maat.

De leermethode is pragmatisch en functioneel en is gebaseerd op moderne leertechnieken van de neurolinguistic TPR (Total Physical Response), waarbij veel aandacht wordt besteed aan spreekvaardigheid, dus directe toepassing in de praktijk om het geheugen te ondersteunen. De grammatica wordt op simpele en praktische manier toegepast. De woordenschat wordt iedere dag vergroot ook d.m.v. beeldenassociatie en geheugentechnieken.

Op deze manier is de cursus geschikt voor beginners, gevorderden, vergevorderde en conversatie.

Waar is de cursus Italiaans

De woning bevindt zich tussen de stad Portoferraio en het dorp Porto Azzurro, in località Schiopparello. Deze zone is erg mooi, groen en heuvelachtig, aan de baai van Portoferraio. Haar huis heeft geen zeezicht maar is omringd door wijngaarden en olijfbomen.

Op 500 meter afstand is het strand “Le Prade”, een kiezelstrand, waar men ligstoelen en parasols kan huren. Er is een bar en er zijn kano’s en waterfietsen te huur. De auto kan men praktisch op het strand parkeren (gratis).

Op enkele kilometer afstand zijn er nog vele andere stranden zoals “Il Lido” een groot zandstrand waar het ook heerlijk toeven is.

Op loopafstand van het huis is een tennisbaan en een golfterrein (9 holes)

Het klimaat op Elba

Het klimaat op het eiland is een middellandse zee klimaat bij uitstek, dat wil zeggen niet alleen warme zomers maar vooral lange zomers.
De warmste maanden zijn juli en augustus, de temperatuur is dan rond de 30°C maar er is altijd een zeebriesje dat verkoeling brengt.

Al in de maand april beginnen de mooie dagen met temperaturen tussen de 18° en 22°C met zon, ook al zijn er in deze maand wel voorjaarsregens maar die duren in de regel niet lang. De maanden mei en juni zijn meestal warm, de temperaturen schommelen dan tussen de 20° C en 25°C en men kan al heerlijk op het strand in de zon liggen.

De maand september de mooiste maand, het is een stuk rustiger dan juli en augustus, maar het weer is altijd mooi en warm, ideaal aan zee. Zelfs de maand oktober is heerlijk, ook al is het dan wat vroeger donker en vaak ‘s avonds wat koel. Overdag kan men naar het strand, men kan wandelingen maken en genieten van de mooie natuur.

Appartement te huur

Het huis beschikt over een klein appartement geschikt voor twee personen.

Het appartement bestaat uit een slaapkamer, halletje, badkamer en tuinkamer met keukenhoek op de begane grond, terrasje in de tuin met ligstoelen, parkeerplaats op eigen terrein en gratis wi-fi.

Prijzen

De cursusprijs

€270,00 per week, 15 privé-lessen, drie uur per dag van maandag t/m vrijdag.

De tweede persoon 80,00 euro.

Appartement per week (2 personen)vanaf €350,00

Prijzen zijn alles inbegrepen (gas, water en elektriciteit, lakens en handdoeken, wifi)

Praktische informatie

Vliegen 

Vanuit Pisa kan men de trein nemen naar Piombino Porto. In de haven van Piombino is de terminal voor de ferry boot. In de zomer gaan er ieder half uur grote ferryboten. De boottocht duurt circa een uur.

Autoreis
De snelste route is over Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. De auto gaat op de ferryboot, de ticket moet absoluut van te voren worden gereserveerd anders loopt men het risico dat er geen plaats meer is in het hoogseizoen.

Voor boeken van de overtocht naar Elba

Op het eiland is het mogelijk om auto’s, brommers en fietsen huren. Het openbare vervoer is hier niet zo punctueel als men in Nederland gewend is.

 

 

Translate »