Puglia    ..een ander Italië

Wij reizen af naar Vieste, dit is een kustplaats net een stukje boven Bari.

Vieste heeft buitengewoon mooie stranden en leuke restaurantjes.

“La Perla del Gargano”

Binnenkort kunt u op onze website ook buitengewone accommodaties vinden uit deze omgeving.

Vieste

 

Traditionele gerechten Viesta

Ontdek Vieste en Gargano bekent om de eenvoudige gerechten op basis van huisgemaakte pasta. De Orecchiette, die het symbool zijn van de traditionele keuken van Puglia en zijn er ook de eigenaardige lokale kazen, gemaakt met geitenmelk en koe “podolica Gargano”. De oude traditie van kaas (kaas, cacioricotta en scamorza) worden zeer gewaardeerd vanwege hun unieke smaak.

 

Vieste biedt ook grote vis en zeevruchten zoals gevulde inktvis, Troccoli saus inktvis en lokale vissoep, of ciambott.

De buitengewone traditionele keuken van Vieste is dan ook erg lekker en zeer gezond.

Asperges, zongedroogde tomaten, kappertjes, wilde uien, wilde rucola, dit alles overgoten met het goud van dit land de “extra vergine olijfolie”, heeft een intense smaak en doet het geweldig als bijgerecht.

Verder is binnen de traditionele keuken van Vieste en Gargano natuurlijk de onvermijdelijke bruschetta te vinden: Orecchiette met tomaat en Cacioricotta en raapstelen samen met gezouten ansjovis en paneermeel. Heerlijk!

Troccoli met kikkererwten, cavatelli met inktvis , aubergine en paprika, gevulde artisjokken met verse erwten en de Mozzarella.
En voor La Dolce gebakken Cartellate bedekt met honing en amandelen. Dat word smullen…

Authentieke visvangst

trabucco

De Trebuchets

De oude vissers tools, deze zijn te vinden langs de kust van Vieste naar Peschici. Ze worden hedendaags beschermd door het nationale park Gargano. Ze zijn beschermd uit respect voor de traditie. Jammer genoeg zijn er in de loop der jaren veel trebuchets vernietigd maar sommige zijn en blijven in een goede staat. Het symbool van de beschaving van de kust van Gargano. Trebuchets waren later het favoriete onderwerp voor kunstenaars en ambachtslieden. Ontstaan in de oudheid, gebruikt uit noodzaak vanwege de verraderlijke zee. Zo stond men met de voeten stevig op de grond tijdens het vissen. Bewonderenswaardig hoe mensen praktische oplossingen kunnen bedenken. Vanaf veilige afstand van een bittere zee die vele levens heeft genomen van de,wat men terugvind in de vele overgebleven scheepswrakken. Deze vissers tools, gebouwd met empirische technieken door simpele mensen lijken vandaag de dag de geschiedenis   te willen vertellen aan de onze hedendaagse moderne tijd. Trabucchi een van de meest fascinerende bezienswaardigheden en zijn gelegen op de rotsen van Punta San Francesco…

 

Buitengewoon Italië is vanaf vrijdag 1 mei t/m vrijdag 9 mei buitengewoon aan het werk in Italië. Een Italiaanse bruiloft styling in Puglia, wij assisteren Weddingplanner collega weddingplanner Corine Veen van Festamore Weddings.

Hierdoor zijn we wellicht tijdelijk minder bereikbaar….en kan onze reactie iets langer uitblijven.

Vanaf 10 mei gaan wij er weer vol tegenaan!